Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah.
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Apam Kuah Terengganu - Cara Cara Buat Apam Berkuah Kuoh Kueh Orang Gannu Youtube. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah.
Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Bahan c 2 cawan tepung gandum 3 sudu besar gula pasir.